- Triar el temari que es vulgui treballar, el contingut del temari es pot trobar, per exemple, a la Biblioteca de Quaderns Virtuals.
- Per crear un quadern és pot fer mitjançant l'editor de quaderns virtuals o bé per altres enllaços que facilitin la seva creació. Un cop el quadern estigui creat, s'haurà de fer accessible per via web.
- Quan el quadern està creat s'ha de posar al abast dels alumnes per a que el treballin. Una de les maneres de fer-ho és mitjançant una plataforma educativa, com moodle, Intranet etc. Mitjançant la plataforma educativa el mestre podrà seguir i avaluar el procés dels estudiants i al mateix temps és possible posar-se en contacte amb l'alumne.
Una altra forma de publicar aquest tipus de quadern és mitjançant una pàgina web, l'inconvenient que té una pàgina web és que el mestre no pot fer-ne un seguiment ni una avaluació del procés que segueixen els alumnes.
Quina utilitat té?
Un WebQuest és un recurs molt útil per a què els estudiants puguin resoldre les activitats de manera autònoma, és a dir, sense l'ajuda d'un professor, només amb els recursos que els ha proporcionat a l'activitat. Els WebQuest ajuden als alumnes a aprendre mitjançant altres fonts d'informació a part del llibre de text de classe, ja que hi ha molta informació útil en articles, diaris, pàgines web que poden complementar tot allò que han estudiat.
A més a més és un espai fàcil d'elaborar per part dels professors i dóna l'oportunitat als mestres de no fer sempre una classe expositiva. Amb la introducció de les noves tecnologies a les aules, com les pissarres digitals, pot anar presentant el WebQuest sense la necessitat de seguir un llibre o una fitxa.
Exemples en xarxa:
Per més informació feu clic aquí
http://www.webquest.es/
Copyright © La vieja lupa | Blogger Theme by BloggerThemes