martes, 27 de abril de 2010

WebQuest



Què és un WebQuest?

És un recurs didàctic plantejat com una activitat que té la finalitat d'ampliar els coneixements dels alumnes i d'introduir-los en el món de les TIC.
El professor presenta aquest recurs amb una introducció sobre el tema, seguidament presenta la tasca que hauran de realitzar els alumnes: un esquema, respondre a preguntes, cercar informació etc.
La part del procés respon al "com" s'ha de fer l'activitat: si és individual, en grups.

El mestre proporcuinarà als alumnes recursos, com les pàgines web per a que puguin resoldre l'activitat de manera satisfactòria.
Per últim s'afegeixen dos apartats com l'avaluació, on el professor indica els criteris que seguirà per avaluar les activitats i les conlcusions, en aquest apartat es fa una reflexió final comentant els aspectes més destacats del tema i la importància d'aquest.

Segons la durada els WebQuest poden ser:
- De durada curta: d'una a tres sessions i es basa en l'adquisició i organització del coneixement
- Dedurada llarga: d'una setmana a un mes i es basa en l'extensió i procés del coneixement.


Quina utilitat té?

Un WebQuest és un recurs molt útil per a què els estudiants puguin resoldre les activitats de manera autònoma, és a dir, sense l'ajuda d'un professor, només amb els recursos que els ha proporcionat a l'activitat. Els WebQuest ajuden als alumnes a aprendre mitjançant altres fonts d'informació a part del llibre de text de classe, ja que hi ha molta informació útil en articles, diaris, pàgines web que poden complementar tot allò que han estudiat.

A més a més és un espai fàcil d'elaborar per part dels professors i dóna l'oportunitat als mestres de no fer sempre una classe expositiva. Amb la introducció de les noves tecnologies a les aules, com les pissarres digitals, pot anar presentant el WebQuest sense la necessitat de seguir un llibre o una fitxa.


Exemples en xarxa:

El sistema solar

El jardí dels avis

Bonfire night


Per més informació feu clic aquí


Crea'n un!

http://www.webquest.es/

0 comentarios:

Publicar un comentario