sábado, 15 de mayo de 2010

La pissarra digital a les aules

Cada cop més les noves tecnologies es van incorporant a les aules per tal d'innovar i facilitar l'ensenyança i aprenentatge en les escoles. D'aquesta forma tant mestres com alumnes es van familiaritzant amb els nous aparells digitals que incrementen el nivell d'aprenentatge dels i alhora resulten un element força motivador. Un dels instruments més destacats en l'actualitat és la Pissarra digital.

Es coneixen dos tipus de PD, una de simple i un altre d'interactiva. La pissarra digital simple és un sistema tecnològic que funciona mitjançant un ordinador i un projector d'imatges, les imatges es poden canviar, modificar, moure... mitjançant un ratolí o un teclat tal i com funciona un ordinador. Aquestes imatges es poden projectar sobre una pissarra blanca o bé sobre una pantalla de projecció.

Per altra banda es troben les pissarres digitals interactives que permeten treballar directament sobre la superfície on es projecten les imatges. A més a més amb aquest tipus de pissarra es pot utilitzar un punter en forma de llapis que permet treballar com si es tractés d'una pissarra tradicional. Aquest tipus de pissarra interactiva és la que més s'utilitza a les escoles ja que és més fàcil de dominar amb els alumnes.

Així doncs les pissarres digitals permeten projectar i treballar qualsevol tipus d'informació, presentacions multimedia, apunts, treballs... tot allò que es pugui guardar en un disc i que es pugui obtenir per Internet. Cal destacar que hi ha certes pàgines web que proporcionen recursos i activitats per treballar diferents continguts d'àrres determinades i que són molt útils alhora de treballar a classe. Com es pot veure, la pissarra digital és un instrument força interessant que permet potenciar els coneixements dels alumnes d'una forma agradable i innovadora.




2 comentarios:

EL PATI dijo...

és molt xulo el fons triat!! seguiu així que us està quedant molt bé! :)

papallona monarca dijo...

us ha quedat xulo el slide de la pisarra digital!

Publicar un comentario