martes, 4 de mayo de 2010

La prestatgeria


Què és la prestatgeria?
La prestatgeria és un espai on els centres docents, els Serveis Educatius i entitats públiques relacionades amb la docència i el Departament d'Educació poden crear llibres virtuals.
Els llibres poden ser creats per diverses persones i disposen d'eines d'edició, així, poden facilitar el treball als alumnes.
Aquests llibres virtuals es guarden en una prestatgeria on qualsevol els pot consultar sempre que vulgui.
Existeix un catàleg de llibres, i amb una eina que facilita la recerca dels llibres segons uns criteris que defineix l'autor/a, seria tipus les etiquetes.
Els llibres
s'agrupen els segons una mateixa tipologia en diferents col·leccions. Quan es crea un llibre es pot associar a una col·lecció ja disponible.

L'estructura dels llibres és de capítols. Cada capítol té un índex, des del qual es pot accedir al contingut directament.

El contingut dels llibres es presenten en un programa que es diu MyScrapBook, allí, l'alumne pot afegir i modificar pàgines del llibre. El programa MyScrapBook va ser creat per Eric Gerdes.

Per crear un llibre s'ha de:
- Entrar a la prestatgeria digital de la XTEC.
- Inscriure's al servei de la prestatgeria digital.
- Entrar a la prestatgeria digital com a centre docent.
- Fer clic a "Crea un llibre nou".
- Omplir el formulari, acceptar les condicions d'ús i fer clic al botó "Entra llibre".

En el formulari que s'ha d'omplir es demana el títol del llibre, la descripció del llibre, l'idioma, l'estil del llibre (disseny), la col·lecció, els descriptors (etiquetes), correu XTEC de l'administrador del llibre i la contrasenya.


Quina utilitat té?
La principal utilitat és que al ser llibres digitals, no cal comprar-los per consultar-los o anar a la biblioteca a reservar-lo, on a vegades el llibre no està disponible perquè està en préstec.
Una altra utilitat és que el mestre els pot modificar sempre que vulgui. Amb els llibres normals de text, es poden trobar temes molt útils i ben explicats, i altres no tant, per tant, digitalment sempre es pot modificar per fer que el contingut sigui més entenedor.
El fet de que es poden cercar segons uns criteris ajuda a trobar la informació més ràpidament, sense perdre temps passant pàgines.


Exemples en xarxa:
La Favera
Sant Jordi 2010
Recull de contes


Fes clic per entrar a la Prestatgeria digital de la XTEC


0 comentarios:

Publicar un comentario